Missie Françoise Wijnbergen

Françoise is een gedreven en enthousiaste vrouw die snel verbindingen legt, complexe situaties goed doorziet en deze succesvol weet op te lossen, waarbij ze een groot beroep doet op het zelfsturende vermogen van de mensen. Françoise is evenwichtig, deskundig, rustig, doordacht, sociaal, daadkrachtig en professioneel. Ze haalt de angel uit complexe emotionele situaties. Luistert, mensen voelen zich gehoord, maar ze gaat niet mee in de emotie. Françoise opent vastgelopen situaties en komt altijd met een oplossing.

Dit is een talent, een gave die mensen soms verbaast tot in welke extreme situaties dit wérkt, waar anderen allang hun geduld verloren hadden en drastischer maatregelen hadden genomen. Françoise heeft ruime ervaring op het gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling en coaching. Deze ervaring heeft ze opgedaan bij verschillende organisaties in verschillende functies wat ze weer inzet voor haar eigen bedrijf PuurTalent. Voor meer informatie zie haar LinkedIn profiel.

PuurTalent werkt vanuit een oplossingsgerichte interactieve methode en heeft geen standaard werkwijze. Per opdracht wordt gekeken wat er nodig is.

PuurTalent is op 16 april 2012 opgericht door Françoise Wijnbergen. Als gedreven professional heeft zij ruime ervaring op het HRM-gebied (manager/adviseur). Zij vindt het van belang om gezamenlijk ervoor te zorgen dat er in een organisatie sprake is van bezieling, passie en verbondenheid ter realisatie van de collectieve ambities.

Françoise heeft ruime HRM ervaring bij verschillende instellingen waarvan de laatste 10 jaar als manager en ruime ervaring op het gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling.

Françoise is ontwikkelingsgericht en ondernemend met oog voor kwaliteit vanuit gedrevenheid en verbondenheid; een coach voor managers en medewerkers waarin de talenten optimaal aangeboord worden ter realisatie van de organisatiedoelstellingen; een pionier en een creatieve ontwikkelaar; een snelle schakelaar tussen betrokkenheid en zakelijkheid.

Haar werkwijze is te omschrijven als oplossings- en resultaatgericht.

Haar specialismen zijn: HR manager/adviseur; verandermanager; peoplemanager; coach; interim manager; interim adviseur; loopbaanbegeleider; mediator; functiewaarderings- en indelingsspecialist; Persoonlijke Profiel Analyse specialist.